Malzemeler:
3 yemek kasigi toz tarhana
5 su bardagi su
1 yemek kasigi salca
50 gram margarin
Tuz
Nane
Hazirlanisi :
1 su bardagi suda tarhana pisirilmeden en az bir saat önce islatilir. Tencerede yag, salca ve nane hafif karistirıldiktan sonra 4 su bardagi su ve ezilmis tarhana ilave edilerek tuz atilir. Devamlı karıstırılarak koyulasması ve topaklanmaması saglanir. Kaynayinca karistirma bırakilir. 5 dakika daha kaynayan tarhana servise hazirdir. Afiyet olsun.
3 yemek kasigi toz tarhana
5 su bardagi su
1 yemek kasigi salca
50 gram margarin
Tuz
Nane
Hazirlanisi :
1 su bardagi suda tarhana pisirilmeden en az bir saat önce islatilir. Tencerede yag, salca ve nane hafif karistirıldiktan sonra 4 su bardagi su ve ezilmis tarhana ilave edilerek tuz atilir. Devamlı karıstırılarak koyulasması ve topaklanmaması saglanir. Kaynayinca karistirma bırakilir. 5 dakika daha kaynayan tarhana servise hazirdir. Afiyet olsun.