Palamut Fırın Kebabı Tarifi
Malzemeler
Büyük boy bir palamut
2 so an
2 domates
3 tatlı yeşil sivribiber
1/2 ba maydanoz
1 tatlı kaşı ı rafine ya
1 çay kaşı ı tuz
Az karabiber
Yapılışı
Palamudun fırın kebabı kiremit veya saç üstünde yapılır. Palamudu gövde sırtından veya karın tarafından, birbirinden kopmayacak şekilde iki yana açılın ve tuzlayıp biberleyin. Düz bir kiremidin, bu yoksa bir saç parçasının üzerine iki yanı da ya lanmış bir ya lı ka ıt koyun. Balı ın deri tarafı ka ıda gelmek üzere yerleştirin. Çekirdekleri temizlenerek önce halka halinde dilimlenen domatesleri, sonra da halka halinde do ranmış so anları, çekirdekleri çıkarılarak ikiye bölünmüş sivribiberleri balı ın üzerine yerleştirin. Böylece hazırlanan palamudu, orta sıcaklıktaki fırında 30 dakika süreyle pişirin, mısır ya ı veya zeytinya ı, limon suyu karışımı sosla birlikte servis yapın.
Malzemeler
Büyük boy bir palamut
2 so an
2 domates
3 tatlı yeşil sivribiber
1/2 ba maydanoz
1 tatlı kaşı ı rafine ya
1 çay kaşı ı tuz
Az karabiber
Yapılışı
Palamudun fırın kebabı kiremit veya saç üstünde yapılır. Palamudu gövde sırtından veya karın tarafından, birbirinden kopmayacak şekilde iki yana açılın ve tuzlayıp biberleyin. Düz bir kiremidin, bu yoksa bir saç parçasının üzerine iki yanı da ya lanmış bir ya lı ka ıt koyun. Balı ın deri tarafı ka ıda gelmek üzere yerleştirin. Çekirdekleri temizlenerek önce halka halinde dilimlenen domatesleri, sonra da halka halinde do ranmış so anları, çekirdekleri çıkarılarak ikiye bölünmüş sivribiberleri balı ın üzerine yerleştirin. Böylece hazırlanan palamudu, orta sıcaklıktaki fırında 30 dakika süreyle pişirin, mısır ya ı veya zeytinya ı, limon suyu karışımı sosla birlikte servis yapın.