Bayrak FM Forum Lider, Doktorin, Teskilat Esaslarina Göre Hareket Eder.

ÜYE OLMAYANLAR FORUMUMUZDA HICBIR SEKILDE AKTIVITE
UYGULAYAMAZ.

>>> ™️[ C¤ ]™️ BAYRAK FM ™️[ C¤ ]™️ <<<

KONU ACAMAZ, MESAJ YAZAZMAZ, EKLENTI INDIREMEZ,
ÖZEL MESAJLASAMAZ.

FORUMUMUZU TAM ANLAMIYLA KULLANMAK ICIN ÜYE OLMALISINIZ
Irtibat: bayrakfm@bayrakfm.de

Treten Sie dem Forum bei, es ist schnell und einfach

Bayrak FM Forum Lider, Doktorin, Teskilat Esaslarina Göre Hareket Eder.

ÜYE OLMAYANLAR FORUMUMUZDA HICBIR SEKILDE AKTIVITE
UYGULAYAMAZ.

>>> ™️[ C¤ ]™️ BAYRAK FM ™️[ C¤ ]™️ <<<

KONU ACAMAZ, MESAJ YAZAZMAZ, EKLENTI INDIREMEZ,
ÖZEL MESAJLASAMAZ.

FORUMUMUZU TAM ANLAMIYLA KULLANMAK ICIN ÜYE OLMALISINIZ
Irtibat: bayrakfm@bayrakfm.de

Bayrak FM Forum Lider, Doktorin, Teskilat Esaslarina Göre Hareket Eder.

Würden Sie gerne auf diese Nachricht reagieren? Erstellen Sie einen Account in wenigen Klicks oder loggen Sie sich ein, um fortzufahren.
Bayrak FM Forum Lider, Doktorin, Teskilat Esaslarina Göre Hareket Eder.

Bayrak FM Forum Lider, Doktorin, Teskilat Esaslarina Göre Hareket Eder.


2 verfasser

    Hamsi Buglamasi

    cCc 74 Deli Kurt 74 cCc
    cCc 74 Deli Kurt 74 cCc
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 447
    Kayıt tarihi : 07.05.09
    Yaş : 57
    Nerden : Uzaydan

    Hamsi Buglamasi Empty Hamsi Buglamasi

    Beitrag von cCc 74 Deli Kurt 74 cCc 30/1/2010, 21:33

    Malzemeler:
    - Yarım demet maydanoz
    - 1 kg hamsi
    - 1 kuru soğan
    - 1 limon
    - 1 bardak su
    - 2 defne yaprağı
    - 2 çarliston biber
    - 2 domates
    - 50 gr tereyağı
    - tuz, karabiber
    -
    - 4 kişilik

    Yapılışı:
    Ayıklanmış, kılçığı çıkarılmış hamsi filetolarını yıkayıp, süzün. Eğer kendiniz
    ayıklayacaksanız, hamsiyi, sırtı sol elinizin avuç içine gelecek şekilde yerleştirin. Kafasının alt kısmından baş parmak ve işaret parmağınızla tutun. Sağ elinizle de balığın kafasından tutup öne eğin ve etinden kopartıp yavaşça kuyruğa doğru çekerek kemiğini alın, yıkayıp süzgeçe koyun.
    Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Kabuklarını soyduğunuz domatesin çekirdeklerini çıkartarak ufak küpler halinde doğrayın. Biberlerin sap ve çekirdeklerini çıkardıktan sonra ince ince doğrayın. Bir kapta tereyağını eriterek, soğan, domates ve çarliston biberleri katarak 5 dakika ateşte çevirin. İçine 1 bardak su koyup, kaynatın. Bu malzemelerin bir kısmını tepsi veya fırına dayanıklı cam bir kabın içerisine yayın, hamsi filetolarını üzerine dizin. Üzerine kalan malzemeleri gezdirerek dökün. Yarım limonun suyunu da üzerinde gezdirin. 1 limonun kabuklarını soyup dilimleyin. Limon dilimlerini ve defne yapraklarını üstüne yerleştirin. tuz ve toz karabiberi serpin. Üstünü alüminyum folyo ile kapatıp önceden 160 dereceye ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin.
    Fırından çıkınca ayıklanıp doğranmış maydanozları üzerine serpin, sıcak olarak servis yapın.
    sari.melek
    sari.melek
    Moderator
    Moderator


    Mesaj Sayısı : 310
    Kayıt tarihi : 12.05.09
    Yaş : 57

    Hamsi Buglamasi Empty Re: Hamsi Buglamasi

    Beitrag von sari.melek 14/4/2010, 11:52

    paylasim icin tsk ler

      Ähnliche Themen

      -

      Aktuelles Datum und Uhrzeit: 26/4/2024, 20:04