Malzemeler:
1 su bardagi kirmızi mercimek
su
1 tatli kasigi tuz
1/2 yemek kasigi salca
1 yemek kasigi un(kaşık cok dolu olmasin)
2 yemek kasigi salca
Hazirlanisi:
Öncelikle bir tencereye kirmizi mercimekleri ve üzerini 3-4 parmak gececek kadar su ekleyerek kaynatin. Iyice pisince (mercimekler eriyince) altini kapatin. Eger blender varsa onunla ezin yoksa corbayi bir süzgecten gecirerek, süzgecte kalan kismini bir kasigin arkasi ile ezerek gecirin. Bu asamada fazla abartmadan sicak su kullanabilirsiniz. Ezme islemi bittikten sonra bir tavada sivi yaga unu ekleyin un kavruldugunda yani dagildiginda(cok fazla bekletmeyin cünkü salcayla yine kavrulcak ) salcayi ekleyerek ikisini birlikte kavurun. Cok uzun süre kavurmayin topaklasmasin. Blenderınız varsa yine bu karisimi çorbaya dökerek blenderla karistirin. Yoksa salcayi mercimege kattiginizda topaklasabilir elle acmak SIKICI oluyor bu nedenle ben salcayi hazirladigim tavaya bir iki kepce mercimek alarak önce orada eziyorum daha sonra tamamini tencereye döküyorum. Artik tuzunuda ekleyin ve corbaminizi birkac dakika kaynattiktan sonra icebilirsiniz. Afiyet olsun........
1 su bardagi kirmızi mercimek
su
1 tatli kasigi tuz
1/2 yemek kasigi salca
1 yemek kasigi un(kaşık cok dolu olmasin)
2 yemek kasigi salca
Hazirlanisi:
Öncelikle bir tencereye kirmizi mercimekleri ve üzerini 3-4 parmak gececek kadar su ekleyerek kaynatin. Iyice pisince (mercimekler eriyince) altini kapatin. Eger blender varsa onunla ezin yoksa corbayi bir süzgecten gecirerek, süzgecte kalan kismini bir kasigin arkasi ile ezerek gecirin. Bu asamada fazla abartmadan sicak su kullanabilirsiniz. Ezme islemi bittikten sonra bir tavada sivi yaga unu ekleyin un kavruldugunda yani dagildiginda(cok fazla bekletmeyin cünkü salcayla yine kavrulcak ) salcayi ekleyerek ikisini birlikte kavurun. Cok uzun süre kavurmayin topaklasmasin. Blenderınız varsa yine bu karisimi çorbaya dökerek blenderla karistirin. Yoksa salcayi mercimege kattiginizda topaklasabilir elle acmak SIKICI oluyor bu nedenle ben salcayi hazirladigim tavaya bir iki kepce mercimek alarak önce orada eziyorum daha sonra tamamini tencereye döküyorum. Artik tuzunuda ekleyin ve corbaminizi birkac dakika kaynattiktan sonra icebilirsiniz. Afiyet olsun........