Asura..
Malzemeler
1/2 kg buğday
200 g kuru fasulye
200 g kayısı
200 g nohut
200 g incir
100 g nar
200 g kuru üzüm
1 adet elma
1 adet portakal
1,5 kg şeker
200 gr dövülmüş ceviz
tarçın
Yapılışı
1.Buğday 6 defa yıkanıp 7. Suda kaynatılır. Kaynadıktan sonra sabaha kadar suda bırakılır. Sabaha kadar buğdayın suyu çekmesi gerekir.
2.Nohut ile fasulyeyi akşamdan haşlayın. Ertesi gün iyice şişen buğdayların üzerine yeniden su ekleyin ve ocağa koyun. Kaynamaya başladıktan sonra buğdayların iyice ezildiklerine emin olarak üzerine nohut ve fasulyeyi ilave edin.
3. Kayısı, incir ve kuru üzümü ayrı ayrı kaynatarak, buğday tenceresine ilave edin. Kayısı ve İncirleri küçük küçük doğrayarak kaynatın.
4.Karışım, birlikte kaynayarak koyulaştıktan sonra içine şekeri ilave edin.
5.Şeker de eriyip kıvama geldiğinde içine küp şeklinde doğranmış elma ve portakalı ilave edin. Portakal kabuklarından bir kısmını DA karışıma atarsanız hoş bir koku verir.
6.Hepsini birlikte 10 dk daha kaynatın.
Aşureniz artık hazır. İster sıcak, ister soğuk servis yapabilirsiniz. Arzuya göre servis yaparken üzerine dövülmüş ceviz, nar taneleri ve tarçın koyabilirsiniz...
Malzemeler
1/2 kg buğday
200 g kuru fasulye
200 g kayısı
200 g nohut
200 g incir
100 g nar
200 g kuru üzüm
1 adet elma
1 adet portakal
1,5 kg şeker
200 gr dövülmüş ceviz
tarçın
Yapılışı
1.Buğday 6 defa yıkanıp 7. Suda kaynatılır. Kaynadıktan sonra sabaha kadar suda bırakılır. Sabaha kadar buğdayın suyu çekmesi gerekir.
2.Nohut ile fasulyeyi akşamdan haşlayın. Ertesi gün iyice şişen buğdayların üzerine yeniden su ekleyin ve ocağa koyun. Kaynamaya başladıktan sonra buğdayların iyice ezildiklerine emin olarak üzerine nohut ve fasulyeyi ilave edin.
3. Kayısı, incir ve kuru üzümü ayrı ayrı kaynatarak, buğday tenceresine ilave edin. Kayısı ve İncirleri küçük küçük doğrayarak kaynatın.
4.Karışım, birlikte kaynayarak koyulaştıktan sonra içine şekeri ilave edin.
5.Şeker de eriyip kıvama geldiğinde içine küp şeklinde doğranmış elma ve portakalı ilave edin. Portakal kabuklarından bir kısmını DA karışıma atarsanız hoş bir koku verir.
6.Hepsini birlikte 10 dk daha kaynatın.
Aşureniz artık hazır. İster sıcak, ister soğuk servis yapabilirsiniz. Arzuya göre servis yaparken üzerine dövülmüş ceviz, nar taneleri ve tarçın koyabilirsiniz...